Nieuws en media

 

 

Op deze pagina vindt u nieuws en andere wetenswaardigheden over ROVINIJ. De berichten kunnen gaan over nieuwe wet- en regelgeving, maar ook over onze collega’s, de doelen die we sponsoren en onze successen.

 

Kom hier regelmatig terug of volg onze Facebookpagina voor updates! 

ROVINIJ en AHOUD Devils!

AHOUD Schilders uit Elst is ook het komende seizoen hoofdsponsor van de Devils! Hierdoor is het bedrijf voor het vijfde achtereenvolgende jaar gekoppeld aan Devils. AHOUD Schilders staat bekend om kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Woorden die niet alleen mooi op papier staan, maar ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht.

Sponsor nieuws

Vacaturekrant Hallo!Collega is een onderdeel van Hallo!Nijmegen, deze vacaturekrant verbindt werkzoekenden en werkgevers in de regio’s Arnhem en Nijmegen met elkaar op een doelgerichte en toegankelijke manier.

Wist je dat…

Je 10% collectiviteitskorting krijgt op je zorgverzekering bij VGZ als je bij/via ROVINIJ werkt?
Je kunt  zelf de korting toevoegen. Log hiervoor in op Mijn VGZ met je DigiD. Wijzig je contracttype in ‘Collectieve zorgverzekering’, vul het collectiviteitsnummer in (ROVINIJ-87712472) en kies je ingangsdatum. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met VGZ (0900-0750), dan helpen zij je verder.

Uit principe werkt ROVINIJ niet voor discriminerende opdrachtgevers.

De uitkomst  van het anonieme onderzoek naar de juiste toepassing van de Algemene Wet Gelijke Behandeling vinden wij schrikbarend! Het is spijtig dat een onderzoek onder 78 uitzendbureaus (waarvan schandelijk genoeg bijna de helft meewerkte aan discriminatie) doet vermoeden dat alle wel correcte werkende bureaus over dezelfde kam geschoren mogen worden! Afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, huidskleur, geloof, nationaliteit, eventuele beperking >dit alles speelt voor ons géén rol< Inzet en intrinsieke motivatie tellen; kandidaten die passen in een vacature zijn en blijven welkom bij ROVINIJ!

https://nos.nl/artikel/2214385-uitzendbureaus-liever-geen-turken-of-marokkanen-in-callcenter-dat-kan.html

Wist je dat…

Uitzendkrachten die werkzaam zijn voor een Uitzendbureau dat aangesloten is bij de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) vanaf 1 januari 2018 jaarlijks een extra verlofdag opbouwen? In plaats van 24 bouw je dus 25 vakantiedagen op.
ROVINIJ is ABU-lid, mooi geregeld toch?

ROVINIJ feliciteert Marjolein Buis met US OPEN-titel!

Sinds vele jaren is ROVINIJ een trotse sponsor van rolstoeltennisster Marjolein Buis. Afgelopen week heeft Marjolein samen met landgenote Diede de Groot het dubbelspel van de US Open op haar naam geschreven. Dames, van harte proficiat! En of dat nog niet genoeg was, heeft Marjolein door deze overwinning de eerste plaats op de wereldranglijst veroverd! Vanaf vandaag mag zij zich officieel de beste rolstoeltennisster van de wereld in het dubbelspel noemen! Grote klasse!

 

Onderbetaling? Checklist uitzendbureau’s

Jaarlijks controleert de Inspectie SZW een groot aantal Uitzendbureaus op naleving van wet- en regelgeving. In 2016 zijn ongeveer 500 Uitzendbureaus aan de beurt geweest. Bij een groot aantal is onderbetaling van (vooral Poolse) uitzendkrachten geconstateerd. De Inspectie heeft aan 131 van hen voor in totaal 1,3 mln euro aan boetes opgelegd. Bij reguliere controles van de Inspectie SZW worden bij 33% van de inspecties overtredingen geconstateerd. Het speciale interventieteam Aanpak Malafide Uitzendbureaus komt zelfs uit op een handhavingspercentage van 70%! De top zes branches/sectoren waar misstanden met uitzendwerk worden aangetroffen zijn land- en tuinbouw, metaal en industrie, horeca, detailhandel, bouw en schoonmaak. De meeste overtredingen betreffen de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag.

ROVINIJ is in 2015 door de mangel van deze strenge inspectie gegaan. Zoals u van ons kon verwachten, zijn hierbij geen afwijkingen gevonden. ROVINIJ had en heeft alles op orde zoals steeds uit de periodieke controles blijkt!
Wij doen een beroep op u er mede voor te zorgen dat malafide uitzenders geen kans krijgen hun personeel en de schatkist te benadelen. U kunt dit doen door als inlener te werken volgens de checklist uitzendbureaus.

 

Verbinding…

Op 11 november 2016 bezochten de medewerkers van ROVINIJ samen met Marjolein Buis (www.marjoleinbuis.nl) een wedstrijd van de AHOUD Devils (www.nijmegendevils.nl). De verbinding van ROVINIJ en deze sporters werd duidelijk; het was een gezellige avond!

Marjolein Buis

ROVINIJ is een van de sponsoren van rolstoeltennisser Marjolein Buis. In maart reisde zij voor het toernooi de Cajun Classic naar Louisiana in de VS. Voor het eerst speelde Marjolein samen met haar nieuwe dubbelpartner Diede de Groot. Lees Marjoleins blog over deze trip.

Krap bij kas? Vraag een voorschot

Soms komt alles tegelijk: de auto stuk, een gepeperde rekening op de mat. Bij ROVINIJ helpen we onze medewerkers graag in zo’n geval. Je kunt indien nodig om een voorschot op je salaris vragen, zodat je eerder over je geld kunt beschikken. We kunnen het geld overmaken of contant aan je overhandigen.

Let op: het is een voorschot en geen cadeau. We houden het bedrag in de weken erna in op je salaris, houd daar rekening mee.

Masterclass Slimmer werken

ROVINIJ is graag uw partner in business. Die rol geven we vorm op verschillende manieren, waarvan de masterclass Slimmer Werken een heel bijzondere was. Eind 2013 nodigden wij directie en management van onze relaties in de bouw- en afbouwbranche uit voor een interactieve en leerzame middag met drie gastsprekers. Thema’s die aan de orde kwamen, waren: verbetering van de productiviteit, minimaliseren van ‘faalkosten’, risicobeheersing bij flexibele arbeid en: hoe uw zaak in beweging te zetten.

Ook in 2016 zal ROVINIJ zich weer op verschillende manieren een ware partner in business tonen, zowel in het een-op-eencontact met onze relaties, als met evenementen. Volg deze pagina voor updates.

ROVINIJ in de media

Achter onderstaande links vindt u berichten uit de media met en over ROVINIJ. Veel leesplezier!

ROVINIJ collectief verzekerd

Via ROVINIJ dé zaak van mens en werk kun je een collectieve zorgverzekering bij VGZ afsluiten, met alle vrijheid om te kiezen wat het beste bij jou past. Plús korting op de premie, niet alleen voor jou, óók voor jouw gezinsleden. Bekijk hier de flyer met meer informatie.

Meer informatie

Over ROVINIJ Onze mensen