Ziekte en bijzonder verlof

 

 

Wat gebeurt er als je werkt via ROVINIJ en ziek wordt? En wanneer heb je recht op bijvoorbeeld bijzonder verlof? Je leest het hier.

 

Heb je aanvullende vragen? Stel ze aan ons!

Wat gebeurt er als ik ziek word?

Zit je als uitzendkracht in fase A (t/m 78 weken gewerkt) en heb je een contract met uitzendbeding, dan is het wettelijk zo bepaald dat de arbeidsovereenkomst eindigt als je ziek wordt. Zodra je weer beter bent, kijken we of we een nieuwe arbeidsovereenkomst kunnen afsluiten.

In de periode dat je ziek bent ontvang je ziekengeld van FlexCom4, plus een aanvulling van ROVINIJ. De eerste twee ziektedagen gelden echter als wachtdagen. Die worden niet gecompenseerd. Voor deze wachtdagen ontvang je wel een vergoeding, die staat op je loonstrook als wachtdagcompensatie. Omdat iedereen deze toeslag sowieso ontvangt, word je dus eigenlijk beloond als je niet vaak ziek bent.

Wat is bijzonder verlof en wanneer heb ik er recht op?

Wanneer je andere verplichtingen hebt onder werktijd, heb je als uitzendkracht onder bepaalde omstandigheden recht op betaald verlof. Denk hierbij aan een doorbetaalde dag voor bruiloften, begrafenissen of (on)verwacht tandarts- of doktersbezoek. Dat wordt kort verzuim en bijzonder verlof genoemd.

Of je volledig wordt doorbetaald, hangt af van het soort contract dat je hebt en de fase waarin je zit. Je bouwt in principe een percentage aan reserveringen op voor kort verzuim, dit vind je terug op je loonstrook. Als je er gebruik van maakt, word je uitbetaald tot het maximaal gespaarde bedrag. Wanneer dit niet genoeg is, kun je eventueel een verlofdag opnemen.

Meer informatie